Collectie ansichtkaarten, uitg. G. van Egmond, Katwijk aan Zee

Ansichtkaarten, uitgever Van Egmond

Hier tonen wij alle - ons bekende - ansichtkaarten van deze uitgever, voor zover deze Valkenburg betreffen.

Over Gerrit van Egmond

Uit: https://www.prentbriefkaarten.info/blog/fotograaf-gerrit-van-egmond-katwijk-aan-zee

Gerrit van Egmond is geboren te Katwijk op  19 april 1877. Hij is gehuwd  te Rijnsburg met Adriana Star op 21 november 1912. Zijn beroep is dan photograaf. In 1937 verhuist hij van Katwijk naar Geldrop en in 1938 naar Eindhoven. Zijn beroep in deze twee plaatsen is bloemist. Een tweede huwelijk is met Linda Beschorn op  15 januari 1953. G. van Egmond is overleden op 17 oktober 1953 te Eindhoven.

Gerrit van Egmond gaf ook zelf prentbriefkaarten uit. Hij is een regionale uitgever, want er zijn veel kaarten bekend van plaatsten in de omgeving van Katwijk. Als uitgever is hij bekend van de volgende plaatsen: Katwijk aan Zee, Katwijk a.d. Rijn, Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten, Valkenburg (Z.H.), Rijnsburg, Noordwijk-Binnen, Noordwijk aan Zee, Leidschendam (Veur) en Sassenheim.

De afgebeelde kaart is uitgegeven in samenwerking met La Rivière & Voorhoeve (logo L.R.V. in cirkel). Er zijn geen andere kaarten van Van Egmond bekend, waarop een tweede uitgever vermeld staat.

Er zijn zowel kaarten met een ongedeelde als met een gedeelde adreszijde. De oudst bekende kaart is afgestempeld in 1903.

© Tekst: Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten © Foto voorblad: G. van Egmond, fotograaf en uitgever van ansichtkaarten

Collectie ansichtkaarten, uitg. G. van Egmond, Katwijk aan Zee
©: G. van Egmond, fotograaf en uitgever van ansichtkaarten

Gerelateerde informatie


VenstersFoto’sReageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Dorpsarchief Oud Valkenburg ZH)