Welkom bij het dorpsarchief van de Vereniging Oud Valkenburg ZH

Welkom bij het dorpsarchief van de Vereniging Oud Valkenburg ZH

Foto van de week:
Een prachtig kijkje in tijden dat de schillenboer nog langs de deur kwam. We zien hier paard en wagen van Henk van der Nagel, toen van Hoofdstraat 72. Op de bok tweemaal een Jan van der Nagel. 

 

De Vereniging Oud Valkenburg heeft als belangrijkste doelstelling het verzamelen van historische informatie en het zoveel mogelijk delen van deze informatie met iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Onze missie is om de rijke geschiedenis van ons dorp levend te houden. 

Dit dorpsarchief is een belangrijke aanvulling op onze website. Met vele foto's en verhalen, maken wij veel informatie openbaar. Alles wat van belang is om te weten over de historie van ons dorp, zullen wij proberen te plaatsen in dit dorpsarchief. Het zal daarom nooit af zijn. 

We zijn al maanden bezig en het zal nog jaren duren voor alle informatie verwerkt is. We zullen in de nieuwsberichten telkens iets vertellen over de ontwikkelingen.

We weten, dat we de medewerking van alle Valkenburgers nodig hebben om de informatie zo compleet mogelijk te maken. We zullen met onze dorpsbewoners in gesprek gaan om zoveel mogelijk historische informatie voor de toekomst te bewaren. 

Voor dit moment nodigen we iedereeen uit om informatie over de geschiedenis van ons dorp  met ons te delen. Dat kan een fotootje zijn of een verhaal of iets dat doet herinneren aan oude tijden in ons dorp.

Vaak blijven foto's achter in een oude schoenendoos. Breng deze doos tot leven en vul daarmee ons dorpsarchief!!

Van harte welkom bij ons dorpsarchief en kom regelmatig een kijkje nemen.

De Vereniging Oud Valkenburg

 

 

Nieuws:Locatie