Paviljoen de Krom

Krantenartikel 28 maart 1957.

Valkenburg

Opening paviljoen De Krom

In het bijzijn van een kleine groep genodigden had gistermiddag de opening plaats van het paviljoen "De Krom", dat voor de meeste gebruikers van de Valkenburgerweg wel beter bekend zal zijn onder de naam "koffietent". Het was even voor de oorlog van 40, dat de vroegere tolhouder, de heer Van Vugt, in de buiging van de weg Haagsche Schouw-Valkenburg in een oude autobus een begin maakt met de koffietent. Toen later de scherpe bocht rechter werd getrokken, kwam er een houten gebouwtje te staan. 

De primitieve outillage was er echter mede oorzaak van, dat het bedrijf niet floreerde. Ongeveer drie jaar geleden werd de zaak gesloten.

Nu heeft de heer H.P. Verhaar aan het geheel een totaal ander aanzien gegeven. Er is een eenvoudige, aardige meubilering en op zomerse dagen kan men genieten op een beschut terras. Het houten gebouwtje is bijna tweemaal zo groot geworden.

Burgemeester Van der Have sprak bij de opening enige woorden. Hij meende dat deze gelegenheid voor doortrekkende mensen in een behoefte voorziet, en sprak de wens uit, dat de heer Verhaar zoveel voorspoed mag ondervinden, dat over enige jaren een groot gebouw kan verrijzen, dat kan wedijveren met andere, soortgelijke bedrijven in de omgeving.

© Tekst: Krantenartikel © Foto voorblad: P. van Dijk

Paviljoen de Krom
©: P. van Dijk

Gerelateerde informatie


VenstersFoto’s





Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Dorpsarchief Oud Valkenburg ZH)